One Meal
Comments 8

Chicken, Leek and Carrot Hot Pot

I’m in a lazy phase taking a break from blogging world for few days. That’s why I haven’t posted anything. But today I’ll post something, something quick, simple and easy (I know, that’s my blog all about) ๐Ÿ™‚ And I’ll make it as a short post today. Since I’m kind of in the mood to make some sweets today.

Ingredients:

500g chicken breasts, cubed

300g potato, cubed

2 medium size carrots, cubed

15 cm white part of the leek, thinly sliced

300 ml cream

1 tsp lemon juice

1 sheet puff pastry

Salt and pepper

 

How to:

– Baked the puff pastry in the oven for 8 to 10 minutes in 180 C.

– Meanwhile, in a big pot, put 2 tbsp oil and add in the chicken.

– When the colour has changed (pale) add potato and cook for 5 minutes.

– Add in carrot and leek. Cook for another 2 or 3 minutes.

– Add cream, salt, pepper and lemon juice. Taste.

– Transfer to a big oven proof dish. Put it in the oven, cook for 15 to 20 minutes in 180 C.

– When you ready to eat it, put the baked puff pastry on top. Serve hot.

note: Sorry if you’re a bit confused with my rusty English, but if you really interest in the recipe and don’t really understand, you know you can email or leave comment below ๐Ÿ™‚

Advertisements

8 Comments

    • Mrs. D says

      Yay! I dunno I just like to bake it separately, nicer I think. And thanks for stopping by ๐Ÿ™‚

  1. Kalo Zuppa soup ya yang kaya gini sebenernya …trend banget di party-party nya Indo, serve langsung from the oven..pakai mangkuk soup bertelinga isinya cream soup dan ditutup pakai puff pastry..melembung panas2 yang mau makan sampe ngantri biasanya !!

    • Ridha says

      Oooooooh… I see… soalnya klo di balikpapan belum pernah liat zuppa soup itu teh. Jarang juga sih dapet undangan yang fancy2 gitu hehehe… klo disini malah buat makanan sehari… ๐Ÿ˜›

      • yaaa…pada saat booming, biasanya di pesta yg rada high class, orang masih aneh.. udah ngerti mah pada bikin sendiri… tapi sampe sekarang masih kok cuma kelas nya rada ke menengah, yang seperti ini kan musim-musiman… cepet gonta gantinya….

      • Ridha says

        iya… biasanya orang indo latahan. apa yang lagi booming langsung deh ikut2an.. hehehe..
        skrg ngeti deh apa zuppa soup itu. makasih teh pencerahannya ๐Ÿ™‚

A nice comment will make my day ^^

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s